Обръснаха американците в космоса след загуба на САЩ (Видео)

Американските астронавтите на МКС, освен че загубиха мача на Мондиала с Германия, се простиха и с косите си

Астронавтите на НАСА Стивън Суонсън и Рийд Уайзман, влизащи в състава на екипаж 40/41 на Международната космическа станция (МКС), бяха обръснати нула номер от германския си колега Александер Герст заради загубата на националния отбор по футбол на САЩ от състава на Германия на Мондиал 2014 в Бразилия, съобщиха сайтът "Спейс" и Нюзру.

НАСА разпространи видеозапис, на който се вижда как Герст бръсне главите на американците със специална "космическа" самобръсначка.

Американците се бяха хванали на бас с германския си колега на МКС Александер Герст за изхода от мача между Германия и САЩ, който се игра на 26 юни. Бундестимът спечели с минималния резултат 1:0.

Условията на баса бяха, ако САЩ спечелят срещата, германският астронавт, който по принцип си бръсне косата на главата, да си изрисува на челото американското знаме. При победа на Германия, Герст да обръсне косите на американските си колеги Суонсън и Уайзман, припомня ИТАР-ТАСС.

За да обръсне косите на астронавтите на НАСА, Герст използва специална машинка, снабдена с микропрахосмукачка. Тя е необходима, за да не се разлети косата из станцията в условията на безтегловност.

След края на "операцията", Герст качи в Туитър съответната снимка с надпис: "Мисията е изпълнена".

Загубилите облога американци приеха поражението си с чувство за хумор. Уайзман например написа в Туитър, че се радва да се събужда сутрин, без да се притеснява за прическата си.