Българският патриарх Неофит ще оглави Светата Литургия на Петровден

Храмов празник има обичаната от софиянци църква "Св. Св. Петър и Павел"

Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще оглави Светата Литургия в софийския храм "Св.Св. Петър и Павел" на Петровден.

На днешния ден всяка година Православната църква прославя светите апостоли Петър и Павел - Петровден. По този повод във всички епархии на Българската православна църква се отслужва празнична Света Литургия.

Тази година големият християнски празник е двоен, защото се пада в осветения от нашия Спасител Господ Иисус Христос неделен ден.

Храмов празник има обичаната от софиянци църква "Св. Св. Петър и Павел" в едноименния парк на бул. "Константин Величков". По този повод Светата Литургия на този ден ще оглави лично Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Той ще бъде в съслужение с Негово преосвещенство Браницки епископ Григорий - викарий на Софийския митрополит, отец Ангел Ангелов - протосингел на Софийска Света митрополия, предстоятеля на храма отец Кирил Дидов, предстоятели на столични храмове и други духовници. Началото на литургията е в 9.00 часа.