До 38 млн. лв. за големия проект "Арена Бургас"

Мисия Бургас

29-06-2014, 07:56

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

6 500 зрители ще събира "Арена Бургас"

Стартира мегапроектът „Арена Бургас”

Три фирми бяха допуснати до етапа с отваряне на ценови оферти за проектиране и изграждане на многофункционална спортна зала „Арена Бургас”. Любопитното е че и при трите офертите са много сходни като стойност, която не надхвърля 38 милиона лева с включен ДДС. Предстои оценяването им по одобрена методика и тяхното класиране.
Един от важните критерии за избор на победител в процедурата е архитектурният облик, функционалните характеристики, цялостната визия на залата и как тя се вписва в околната градска среда. Сградата ще бъде разположена близо до входа на Бургас и ще е едно от първите неща, които ще се виждат при влизане откъм София.
Към момента има осигурено държавно финансиране в размер 5 милиона лева, което би стигнало за изготвяне на техническия проект и първоначални дейности по нулевия цикъл при изграждане на обекта. За останалите средства Бургас продължава да разчита на държавна помощ, каквато назад в годините са получили другите големи български градове при строителството на техните представителни зали.