Бялата лагуна – новото предизвикателство на Албена

Курортното селище „Бялата лагуна" ще е приоритет в инвестиционната програма на „Албена"АД за следващата година, съобщи изпълнителният директор Красимир Станев, пише ИА Добруджа. То е предпочитано от скандинавски туристи, които и сега са на почивка там. Предвижда се да бъде изграден нов ресторант, басейни с по няколко водни пързалки. Сега селището поема 400 души, предвижда се те да станат 1200. Инвестицията е 15 млн. лв.
През есента започва изграждането на футболен стадион, на 4 тенискорта, ще бъде възстановено мултифункционално игрище. Съществуващите алейни мрежи ще бъдат използвани за каране на велосипеди, ролели, ще има и писта за биатлон. От Албена ще кандидатстват за концесия на плажа и на пространството около него, за да могат да се поставят слънчеви декове. Предвижда се бъдат направени и 50 малки вили с басейни. До селището има естествен минерален извор, чиято температура е 32 градуса. Ще има и голф игрище.
Комплексът ще бъде основно за скандинавски туристи, които ще почиват със семействата си , но ще има и 10-процентова „зона" за свободни туристи.