Раят на Земята

Палау е архипелаг от около 250 острова, намиращи се в западната част на Тихия океан.

Той е част от Република Палау, получила независимост от САЩ през 1994 г. Това е красив тропически рай и една от последните девствени дестинации на планетата. Повечето от 100 острова от архипелага са коралови, опасани с бариерни рифове и необитаеми.

Населението на страната е около 21 000 души и се разпределя между всички острови. Най-известната забележителност на Палау са Rock Islands - група от зелени острови с ярки бели пясъчни плажове.

Сформирани от древни коралови рифове, варовиковите образувания бавно са ерозирали през хилядолетията, докато се получат странните форми, наподобяващи гъби. В групата има между 250 и 400 острова с обща площ от 47 кв. км и височина до 207 метра. В по-голямата си част те са необитаеми и са известни със своите плажове и сини лагуни.

Друга забележителност в архипелага e езерото Джелифиш. То е обитавано от няколко редки видове медузи, които живеят само в него и не са опасни за хората. Палау предлага едни от най-добрите и най-разнообразни места за гмуркане на планетата. Любителите на този спорт могат да се насладят на плитки и цветни лагуни, както и на подводни да пещери и форми.

 

Галерията можете да разгледате тук.