Турнир за приятели събра футболни фенове на стадион „Берое“

Общинският съветник Тихомир Томов даде началото на двубоите от вълнуващия футболен турнир за приятели в България - Kamenitza Фен Купа 2014, който прие Стара Загора през уикенда.
Регионалните полуфинали за отборите от Стара Загора и Сливен се проведоха на стадион „Берое“, където най-добрите 32 тима от двете области премериха сили, за да излъчат новия регионален шампион и неговия подгласник.

Сред официалните гости, които се качиха на сцената, за да пожелаят успех на участниците се открояваха имената на Петко Петков – бивш футболист и треньор на Берое (Стара Загора) и първият български футболист играл в чужбина, бившият футболист на Левски  Божидар Искренов, както и републиканските шампиони по лека атлетика Милен Пасков и Велин Коваленко.
Тихомир Томов се изяви като капитан и в традиционния демонстративен мач. Той поведе отбора на Община Стара Загора в титаничен сблъсък срещу сборен тим на местни журналисти. Тимът на общината, обаче, разполагаше с тайно оръжие. Това беше Божидар Искренов, който реши да се включи в мача и още в първите 10 минути на срещата отбеляза две зрелищни попадения. През второто полувреме журналистите се мобилизираха и изравниха и се наложи мачът да се реши чрез дузпи. В крайна сметка дербито завърши при равенство 7:7, а двата тима спортсменски решиха това да е крайният резултат.

В първото си дерби „Ел Галактикос“, чийто капитан е кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, се изправи срещу „Клуцохор“ и ги разгроми с 3:0. „Това е любимият ми турнир. Организацията е перфектна. Участваме всяка година, но за жалост най-големият ни успех да момента е трето място. Важното е, че играем и поддържаме форма. Много се надявам отбор от Стара Загора да стигне до националните финали, а след това и до Рио. Стискам палци и на Германия и Аржентина да станат първенци на Световното в Бразилия“, сподели кметът Тодоров с широка усмивка веднага след впечатляващата победа на отбора си.

Един от първите и най-емоционални сблъсъци за деня бе между отбора на миналогодишните регионални шампиони „Аватар“ и претендентите „Електроникс“. И двата старозагорски тима демонстрираха изключително висока класа още по време на квалификациите и отстраниха безапелационно всичките си противници.

За жалост на миналогодишните регионални шампиони „Аватар“, мачът срещу „Електроникс“ не бе толкова лесен, колкото дербитата от квалификационната фаза.

Срещата протече равностойно, а резултатът бе 1:1 почти до края на редовното време. В последните минути, обаче, „Електроникс“ откриха пролука в защитата на противника и отбелязаха красиво попадение, с което оформиха крайното 2:1 и сериозно притесниха „Аязмото“ и „Синия Балет“, които са следващите им двама опоненти в груповата фаза.

Отборите на първите две призови места, ще достигнат до Националните финали, които ще се проведат в Русе в края на август, и ще продължат борбата за шампионската титла и уникалната награда на Kamenitza Фен Купа 2014 – пътуване до меката на футбола в Бразилия – легендарния стадион Маракана в Рио де Жанейро.