ЦСКА и домакините спечелиха "Звездичка Къп"

Момчетата на Владимир Манчев демонстрираха характер и спортна злоба, напук на крехката си футболна възраст

Близо 300 малчугани от 14 родни и чуждестранни клубове взеха участие в традиционния турнир "Звездичка къп" в Бургас. Той бе за деца във възрастовите групи 2003/ 2004 год. и 2005/ 2006 год. Организатори бяха ДФК "Звездичка" и община Бургас.

При по- голямата възраст триумфираха малките "лъвчета" от ЦСКА след четири безответни победи. Момчетата на Владимир Манчев демонстрираха характер и спортна злоба, напук на крехката си футболна възраст. На финала те се наложиха с класическото 3:0 над домакините от "Звездичка". В малкия финал "Локомотив"/Сф/ надделя над "Стяуа". 

Заместник - кмета на Бургас Лорис Мануелян, известен още като един от най - заклетите фенове на "Левски" по морето, заяви: "Не крия, че бих предпочел да наградя като победители Левски или Звездичка, ама такъв ми бил късмета. Стана хубав турнир и това е начина за възраждане на родния спорт", каза Мануелян.

При по-малката възраст заслужена радост в редиците на бургаската "Звездичка". Четири безответни победи за главния треньор Петър Алексиев, а на финала селекцията му се наложи с 2:0 срещу ЦСКА с треньор Борислав Георгиев. 

За разлика от предишното издание, тазгодишния турнир бе далеч по- масов, като в него взеха участие много отбори. През следващата година ще се проведе третото издание на турнира, като част от участниците, вече получиха покани за него.