100 тома книги за село Ковачево

Социалисти от Стара Загора и Раднево дариха книги

Млади социалисти от Стара Загора и Раднево дариха 100 тома книги на жителите на село Ковачево (община Раднево, област  Стара Загора). Дарението е част от инициативата „Дари книга, подари знание”.

„Целта е да подкрепим библиотечната дейност в читалищата в малките населени места в областта, да обновим книжните фондове и да поощрим четенето”, каза председателят на Младежкото обединение Климент Пенчев, връчвайки книгите на кмета Иван Бинев. Бинев благодари за благотворителното дело и сподели, че хората от Ковачево  се интересуват от художествена литература и често взимат книги от читалищната библиотека. „Радостно е, че днес, младите,  имате родолюбиви идеи и ги осъществявате”, подчерта кметът. Освен за  култура и образование,  разговорът премина и за недостига на общински бюджетни средства за малките населени места в община Раднево, както и за лошата инфраструктура в Ковачево, която тази година няма да бъде ремонтирана.

Инициативата "Дари книга, подари знание" стартира през месец април 2014г. и продължава. Всички, които желаят да се включат в кампанията и да дарят книги, могат да го направят в Областния съвет на БСП в Стара Загора или да потърсят клуба на БСП в своята община. Доброволците -социалисти искат да зарадват както деца и ученици, така и  възрастни хора в малките селища. Според тях няма по-добър учител от една прочетена книга, а и посланието на инициативата е за  добротворство, от което България днес се нуждае.