Нова инициатива в подкрепа на ПИБ: „Не позирай, депозирай”

Пак опашки пред банката, но вече и за внасяне на пари

Над 2500 души от цялата страна са заявили, че ще се наредят днес пред клоновете на Първа инвестиционна банка, но не да изтеглят пари, а да депозират.
"Нека всички интелигентни българи подкрепим държавата си и банковата ни система“, за това призовават потребители в групата "Не позирай, депозирай" в социалната мрежа "Фейсбук". Инициативата обединява граждани, които са решили да отвърнат на удара срещу опитите за дестабилизация на банковата система.
"Нека депозираме в Първа Инвестиционна Банка! Нека с пример покажем, че сме отговорни, ангажирани и загрижени за държавата и бъдещето си", призовават от групата.
В страницата на събитието вече има публикувани вносни бележки на граждани, които са вложили пари в ПИБ. Инициаторите апелират и други да последват примера им.
Участниците в събитието днес ще носят табелки и надписи “Не тегля” и “Депозирай”, за да се различават от тези, които теглят пари.
Вносителите обаче са категорични, че няма нито да агитират, нито да разубеждават останалите. Те ще изпълнят мълчаливо своята мисия и ще поднесат по едно цвете на банковите служители в знак на подкрепа заради напрежението, на което са подложени от петък след масовата банкова истерия.
Пред ПИБ вече има малки опашки, но не се знае дали това са хора, които искат да изтеглят парите си, или пък онези, които са решили да подкрепят банковата система.