Служителите в областна управа стават по-добри

В сградата на областната администрация се проведе заключителна конференция, на която бяха представени постигнатите отлични резултати от приключващия проект „Компетентни, ефективни и мотивирани за работа служители в Областна администрация - Бургас”.
Проектът е възможен благодарение на финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, която се съфинансира от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Стойността на поректа е 81 660 лв. като чрез тяхното правилно изразходване се цели да се повиши квалификацията на служителите от Областна администрация -Бургас в полето на тяхната непосредствена компетентност и индивидуален потенциал.

Другата постигната цел на проекта е повишаване на общата ефективност от работата на администрацията, като се подобрят мотивацията и уменията на служителите да работят в екип, както и да се генерират способи за развитие на техните социални умения. Общо 51 служители от Областна администрация - Бургас участвуваха в различни специализирани обучения, предвидени съгласно заложените цели на проекта.