Шампиони без дом, след потопа в Добрич

Потопът в Добрич остави шампионското семейство по карате Георги и Теодора Михайлови и тяхната 6-годишна дъщеричка без дом. Двамата са носители на черен пояс, многократни републикански шампиони, призьори от големи международни първенства, авторитетни съдии.

"Нямам думи да опиша какво се случи през последните дни... или по-скоро може би шока и ужаса са твърде големи. Влизам в това, което наричах дом и не знам кое откъде и как да подхвана", това са първите думи на Георги Михайлов след бедствената ситуация в Североизточния град.
Георги разказа пред "България днес", че си спомня как 24 часа е валяло дъжд. На сутринта, когато е излязъл да отива на работа, е видял, че има вода само на улицата.
В 8 часа на 20 юни е тръгнал за банката, където работи като кредитен специалист. След 40 минути се е чул със съпругата си, която тревожно му споделила, че дворът и къщата започват да се пълнят с вода. Георги веднага се прибира да помогне на своето семейство. Набързо събират най-необходимото - дрехи за дъщеричката им и документи. Напускат къщата, тъй като нивото на водата бързо е започнало да се покачва.

"Заведох семейството си в дома на майка ми, където сме и днес. С приятели се върнахме да спасяваме каквото можем. С лодка вече се предвижвахме по улицата, а у дома водата беше достигнала метър и 50 сантиметра. Всичко беше под вода, леглата не се виждаха, а хладилникът плуваше. Това бе домът на баба ми и дядо ми, в който се нанесохме преди три години. Бях направил ремонт, закупихме нови мебели и техника. Сложихме ламинат. Успях да спася единият от телевизорите. Всичко останало не става за нищо. Сега чакаме стените да изсъхнат и да започнем отначало", сподели Михайлов.

Веднага след трагедията много неговите роднини, съотборници и приятели се организират да почистят наводнения му дом и да спасят част от ценните вещи.

"Трогнат съм от подкрепата. Не очаквах толкова много хора да се отзоват да ни помогнат. Радвам се обаче, че бях близо до семейството ми по време на тежката ситуация, защото този месец бях на две на състезания в чужбина", заяви каратистът.

Неговият клуб Самурай, който се помещава в наводненото училище Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий", също поде кампания да се помогне на шампионското семейство. Клубът призова всички свои членове да заплатят таксите за юли, а със събраната сума, ще се опитат да помогнат на Жоро и Теди, пише "България днес".

В подкрепа на семейството е направена и банкова сметка, на която всеки, който желае може да помогне:

ГЕОРГИ МИХАЙЛОВ МИХАЙЛОВ

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА

BIC: CECBBGSF

IBAN: BG93CECB97901077920903