АБВ настояват за оставка на ръководството на болницата

Местната партийна структура изпрати декларация до здравния министър

Старозагорската партийна структура на АБВ настояват за незабавно освобождаване от длъжност на изп. директор проф. д-р Петрана Чакърова и ръководството и вземане на спешни мерки за оздравяване на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” (Университетска) АД.
Поводът е заповедта на д-р Чакърова, с която се преустановява храненето на пациентите през юли и август.

ПОДРОБНОСТИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

"Освен неудобствата за пациентите и техните близки, особено за тези от други населени места, този административен акт крие много рискове. Болничното хранене е част от лечебния процес. Безконтролното внасяне на храни и хранителни продукти, непроверени по съответния законов ред, при липсата на нормални условия за съхраняването им, представлява риск за възникване на зарази и епидемии и създава реална заплаха за живота и здравето. Това би отблъснало и без това намаляващите пациенти и допълнително ще влоши тежкото финансово състояние на болницата" се казва в декларация на АБВ Стара Загора.
"Този необмислен и авантюристичен административен акт, за който липсват правни основания, за пореден път доказва некомпетентността на ръководството на здравното заведение. Обезпокоени сме и от факта, че за пръв от създаването на болницата персоналът няма да получи трудовите си възнаграждения", допълват от АБВ.

Местната организация на новосформираната партия АБВ изпраща декларацията до министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева, кмета на община Стара Загора Живко Тодоров, областният управител Живка Аладжова и средствата за масово осведомяване.