Катастрофи блокираха пътя за Южното Черноморие

Вторият инцидент последвал след първия, има само пострадали граждани

Две тежки катастрофи станаха причина днес следобед да бъде затворен пътя за Южното Черноморие.

Бургас - Созопол беше затворен след като около 13.33 часа малко след пътен възел парк „Росенец” в платното в посока Бургас възникна катастрофа.

 „Ауди”, със офийска регистрация и „Мазда” се удариха странично на пътя в движевние. По информация на полицията шофьорът на „Ауди”-то е застигнал и блъснал намиращия се в лявата пътна лента и предприел маневра „изпреварване” лек автомобил „Мазда”.

Дванадесет минути по-късно по същия път, но преди парк „Росенец” в платното в посока Бургас възниква още една катастрофа.

Три леки автомобила предизвикаха верижна катастрофа. „Форд” - със софийска регистрация, „Лексус”, с бургаска регистрация и „Форд”, с бургаска регистрация.

Причините за катастрофата са, че водачът на бургаския автомобил „Форд” застига и блъска спрелите пред него в колона по повод първата катастрофа леките коли „Форд” и „Лексус”.

От удара е пострадал водачът на бургаския „Форд”, който със съмнения за фрактура на крака, без опасност за живота е отведен и прегледан в МБАЛ – Бургас, като все още не е ясно дали ще го оставят за лечение в болницата.