Французин сплоти Чепеларе, заваляха дарения за премазано от дърво момченце

Животът

30-06-2014, 16:16

Снимка:

smolyanpress.net

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

13-годишният Георги пострада изключително сериозно на сечище

Французин поде дарителска кампания за лечението на премазаното от дърво момче и сплоти цяло Чепеларе, съобщиха местни хотелиери. Ален Дю, който е моторист и спасител, води от 5-6 години групи мотористи от Франция в Чепеларе, за да правят преходи в Родопите с мотори Ендуро, пише smolyanpress.net.

Мъжът се трогнал от нещастието сполетяло 13-годишния Георги Ковачев. Чепеларският хлапак беше премазан от отрязано дърво на сечище в местността „Хаджи османското“ край родопския град преди 10 дни, но медиците в смолянската болница му спасиха живота. По инициатива на чужденеца в града започнаха масова кампания за събиране на средства за детето и семейството му.

На три места в града са поставени и касички за дарения. Преди това в Чепеларе направиха и кампания за кръводаряване за детето, в която се включиха над 50 кръводарители. На момчето бяха преляни 35 банки кръв.

Инцидентът станал при извозване на дървен материал. Окастрено дърво се търкулнало, момчето се опитало да го спре, но то като валяк минало през него. Детето беше прието с опасност за живота, раскъсване на далак и черен дроб и голям кръвоизлив на гръбнака. Направени са му няколко операции. „Вече е в стабилно състояние. Преустановено е командното дишане и ако не възникнат допълнителни усложнения, момчето ще се оправи бързо“, съобщи шефът на интензивното отделение д-р Ангел Каръшев.

Полицията се самосезира за случая, след като стана ясно, че в сигнала за инцидента на тел. 112 не е казано, че детето е получило травма, а само че е с ниско кръвно. Инспекцията по труда също започна проверка какво е правило детето на сечището.