Баща лови жаби, за да изхранва трите си деца

Многодетно семейство от Пловдив живее в мизерия и без ток, най-после ще си има дом

Многодетното семейство Гелеменови от Пловдив ще си има дом. В четвъртък ще се сбъдне една от мечтите на 3-годишния Митко, петгодишното му братче Петко, сестричката Симона и родителите Мариела и Костадин. Те ще получат дарение на нов дом в село Граф Игнатиево.

Благородната кампания в помощ на фамилията бе подета през 2012 година от сдружение "България си ти!". Тогава семейството живее под наем в пълна мизерия и без ток. А таткото Костадин лови жаби, които продава в ресторанти, за да може да изхранва семейството си. Разполагат с един газов котлон, с помощта, на който се отопляват, готвят и къпят. Сдружението сбъдва трите им най-големи мечти – да се излекува едното им дете, да сключат брак и да имат собствен дом, както и оказва целогодишна материална и морална подкрепа.

През цялата 2013 г. сдружение „България си ти!“ събира средства за закупуването на дома на Мариела и Костадин. За целта се проведе DMS кампания, представяне на каузата на баскетболни мачове, мотосъбори и други събития, в които активно участие взеха Националната баскетболна лига, Българската федерация по баскетбол, най-големите мотоклубове в страната. Оперната прима Христина Ангелакова, джазменът Васил Петров, хип-хоп талантът Бобо, треньорът на националния отбор по борба Армен Назарян се включват като участват в рекламния клип за кампанията, както и с дарения.

Дарители и обществени личности ще поздравят в четвъртък многодетното семейство и ще превърнат празника им в незабравимо преживяване.