Половината от дамите съдят хората изцяло по техните обувки

Жените се възбуждат от секс или високи токчета?

Една от големите мании на дамите са обувките. Повечето жени трудно устояват на високите токове и изящни форми. Едва ли образът на Кари Брадшоу се среща само по филмите. Със сигурност има и такива дами, които са готови да се лишат от нещо, само за да получат желания чифт обувки.

Данните от ново проучване показват дори още по-притеснителни факти. Една от всеки пет жени признава, че се възбужда повече от обувки, отколкото от своите гаджета. При омъжените дами резултатите показват, че една от всеки шест представителки на нежния пол предпочита високите токчета пред законната си половинка.

Както понякога жените симулират удоволствие в леглото, така и понякога се задоволяват с фалшиви дизайнерски обувки. Макар да не искат да го признаят, 82 на сто от анкетираните дами притежават такъв вид обувки. Проучването обхваща 1000 жени на възраст от 35 до 44 години.

Резултатите показват още, че половината от дамите съдят хората изцяло по техните обувки. Тоест в зависимост от вида на обувките някои жени си съставят положителна или негативна оценка за останалите. Това не е учудващо, имайки предвид за колко много дами обувките са поставени на пиедестал.

Дори модната икона Мерилин Монро е казала: „Дайте на едно момиче правилните обувки и тя може да завладее света“. Данните показват още, че средностатистическата жена има 17 чифта обувки, като редовно носи само три от тях, пише Daily Mail. За една четвърт от дамите пък е немислимо да свалят високите токчета, дори в името на комфорта.