Недомислени „островчета” по пътя Бургас – Слънчев бряг предизвикват зверски катастрофи и задръствания

Ремонт с „кръпки” допълнително блокира колите, пълзят с 30 км/ч

Недомислени „островчета” и безумни кръгови кръстовища блокират потока от автомобили по пътя Бургас-Слънчев бряг. Още е началото на сезона, а задръстванията са ужасни. В пика на лятото движението ще стане драматично, предупреждават шофьори.

В момента разстоянието по отсечката Бургас-Слънчев бряг, което е само трийсетина киломерта може да се вземе за не по-малко от един час. Първата „тапа” е в района на разклона за Равда. Там от нищото изникна кръгово движение със островче с форма на гигантска окръжност. Втората подобна безумица е на разклона за Поморие, където също се появи внезапно пътно препятствие. Мястото е опасно, защото се намира на един от най-острите завои и няма никаква видимост. Шофьорите, които познават пътя, но не са разбрали още за „островчето” буквално връхлитат върху него. В най-добрия случай могат да се отърват с огъната джанта или спукана гума. Тези с по-лош късмет направо чупят носачите, но благодарят поне, че са останали живи. Поморийци са вбесени от недомисленото „кръгообразно”, което освен инциденти, предизвиква и страхотни задръствания. Хората предупреждават, че е въпрос на време там да започне серия от катастрофи с жертви. Само преди няколко дни моторист от Варна катастрофира самостоятелно на едно от тези „островчета” и бе тежко ранен след жестока каскада на пътя. 30 годишният мъж оцеля като по чудо и се отърва само с няколко счупени ребра и ключица.
Страхотни задръствания има и в района на квартал Сарафово, но те са заради започналите там ремонти. Заради кърпежите „на парче” край летището има дълга колона от автомобили в пиковите часове на деня.