Силно начало за българите на OUATT във Франция!

Спорт

01-07-2014, 09:28

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

B първия ден на Световните финали по тенис на OUATT в La Baule нашите малки състезатели постигнаха няколко победи, съобщават от Българската федерация по тенис.
Участващата с Wild Card Михаела Йорданова отстрани в първи кръг при момичетата до 9 г. Камила Самел-Друз от Великобритания с резултат 5-2,5-2. В следващия кръг в сряда тя ще срещне мароканката Ле Монтанйер която е /4/ поставена. В сряда ще започне своето представяне и топ поставената в схемата до 9 г. Анастаия Николова, която ще срещне Мая
Валерия Каргина от Латвия.
Виктор Марков постигна първа победа в схемата при момчетата до 9 г., където като /2/ поставен отстрани Адам Льор от Франция с 5-1,5-0.
Динко Динев постигна първата си победа при момчетата до 10 г., като отстрани при дебюта си като /2/поставен Артьом Дорофеев от Франция с 5-1,5-0.
Денислава Глушкова започва своето представяне в схемата по единично във вторник срещу Фостин Льоп от Франция при момичетата до 10 г.

Дария Радулова записа първа победа в схемата при момичетата до 11 г. като се наложи над Андреа Бургет от Испания с 6-2,6-1. Утре по програма тя се изправя срещу топ поставената Мей Либерт от Израел.
Пьотр Несторов ще започне утре своето участие срещу Константин Баришев от Германия при момчетата до 11 г.
Елена Кралева записа първата си победа в схемата при момичетата до 12 г., като се наложи над испанката Агата Карбонел с 6-3, 6-1.

В следващия кръг тя ще срещне /2/ поставена Лафронтие от Франция. Единствено Георги Северов отстъпи в първия си мач при момчетата до 12 г. срещу Тиймен Лууф от Холандия с 1- 6,0-6. Днес той ще продължи своето участие в схемата на consolation.
Участието на нашите състезатели на Световните финали на OUATT във Франция е изцяло обезпечено от Българската федерация по тенис.