Чехи и грузинци се пекат у нас

В Слънчев бряг не искат сергии с гащи чорапи

Туроператори в чужбина успяха да убедят клиентите си, че Черноморието не е опасно и всичко в българските курорти е спокойно. През това лято у нас са се завърнали и туристите от бившия соцблок. Голям е ръстът на гостите от Полша, Чехия, Грузия и Румъния.

"Слънчев бряг е пълен. Няма откази от почивки, като в курорта са отседнали и традиционно почиващите у нас туристи от Русия, Германия, Великобритания и скандинавските страни", обясни зам.-председателят на Съюза на Собствениците в курорта, Веселин Налбантов, цитиран от standartnews.bg. Според експерти в туризма това, че морските ни курорти разчитат на все повече туристи от различни страни, е изключително положителна тенденция. Така, евентуални сътресения на един от пазарите, каквито имаше през този сезон с украинските гости, няма да се отрази пагубно на бизнеса като цяло.

Според Налбантов, към усилията на хотелиерите за спасяване на туристическото лято трябва да се добавят и мерки от страна на държавата. Не може тя да абдикира от нашия бизнес, обясни той. За пореден път хотелиерът призова към премахване на сергиите с евтини дрехи, гащи, чорапи и китайски сувенири в Слънчев бряг, тъй като вредят на имиджа на курорта.