Собственици дават къщите си на "Буджака" за 500 лева на ден

Бабите в "Лазур" пък пускат стая с легло за 10 лв.

500 лева на ден броят туристи за двуетажна къща в крайморския квартал на Созопол "Буджака". Повечето оферти не са обявени, а сделките се случват, чрез местни хора. 

Домовете са напълно обзаведени, някой от тях разполагат и с басейн, външно барбекю и шест спални. Цената е средна за квартала, но има и собственици на имоти, които подбиват цените и пускат семейства в различните по стил луксозни здания за по 150 лв. на вечер. 

От рискованите сделки се възползват предимно българи, които ползват имота за период от три до 5 дни в разгара на лятото. За тези, които искали обаче да наемат къщата за целия август следвали отстъпки от 10%.

Малко по-надолу в сомия Созопол пък на всяка крачка предлагат на ухо стая в стария град от 40 до 60 лева на вечер, малко под цената на хотелска стая през лятото.

Находчиви възрастни дами от Бургас също не остават по-назад и предлагат още от края на май стаи в жилищни блокове на повече от 45 години, легло за 10 лева в домовете си.

Хостели от този род има на вяска крачка по Южното Черноморие, но най-ниски си остават тези в Царево, които посрещат гостите на града още от пътя с картонени табели "стая за 3 лева".