Такситата в Пловдив искат нови правила

Мисия Пловдив

01-07-2014, 11:40

Снимка:

архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

350 таксиметрови шофьори учредиха нова асоциация

350 таксиметрови шофьори от Пловдив учредиха ново  професионално сдружение "Асоциация на таксиметровите водачи – Пловдив". Инициатор и председател на Асоциацията е Диян Станев, собственик на една от най-големите таксиметрови компании в града.  Сдружението е регистрирано в Пловдивския окръжен съд  с решение  206 от 23 юни 2014 година.

Целите на асоциацията са защита на социалните, икономическите и професионалните интереси на таксиметровите шофьори, повишаване на коректността и въвеждането на строги етични норми в бранша.

Учередителите настояват за въвеждане на единна тарифа  на такситата, която да важи в рамките на града, ще се борят срещу нелегалните таксита, ще инициират законодателни промени и ще помагат на таксиметрови водачи в неравностойно положение. Асоциацията разполага с  юрист, който ще оказва правна помощ  на членовете на асоциацията.

"Целта ни е да защитим интересите както на водачите, така и на клиентите. Бихме желали да има регламент и когато хората се возят на такси да бъдат по-спокойни. Искаме бизнесът да стане прозрачен, да няма помпаджии, да няма незаконни таксита. Имаме идеи да променим начина на работа с институциите, с ДАИ, общината, НАП.", заяви председателят на Асоциацията - Диян Станев.