„Джанго Зе“ откриват Седмия Пясъчен фестивал в Бургас

 


С концерт на групата „Джанго Зе“ на 3 юли от 19.00 часа ще бъде открито Седмото издание на бургаския Фестивал на пясъчните скулптури. Мястото е добре известно – Парк „Езеро“ до Конната база.
От сцената в Пясъчния град ще прозвучат популярните и обичани песни на групата – „Луди жаби“, „Карамба Джанго“, „Сладолед № 5“, „Най-красивата картина“, „Твоята усмивка“, „Голяма грешка“ и много др.
Всички посетители на откриването ще могат да разгледат пясъчните герои безплатно.
Най-мащабното досега издание на бургаския Фестивал на пясъчните скулптури, при което са използвани над 4 000 тона пясък, ще покаже общо 65 приказни персонажа в над 20 композиции, които ще „оживеят“ от пясъка и ще правят компания в снимките на бургазлии и гости на града.
Темата на фестивала тази година е „Приказки от пясък“.
Тази година, наред с традиционно силното българско участие, своя талант показаха и 10 майстори на пясъчното изкуство от Норвегия, Португалия, Чехия, Белгия, Ирландия, Украйна, Латвия и Русия.
Любими детски герои от култовите анимационни филми „Ледена епоха“, „Семейство Флинтстоун“, „Аз, проклетникът“, „Маша и Мечока“, „Астерикс и Обеликс“, както и тазгодишният носител на Оскар за анимация – „Замръзналото кралство“, ще радват малки и големи до края на септември.
Цените на билетите тази година са като миналогодишните – 1 лв. за учащи и пенсионери, 2 лв. за групово посещение и 3 лв. за възрастни. И тази година децата и хората с увреждания ще могат да разглеждат пясъчните фигури при вход свободен.