И вторият шофьор от мелето на Герджика с обвинение

Разследването по делото е на финал, посочиха от прокуратурата

Има втори обвинен за катастрофата на моста на „Герджика” от 19 май, при която пострада 16-годишната ученичка Катерина Матеева. Това обявиха преди минути изненадващо от районната прокуратура в Пловдив.

Освен гръка Христос Боскос, от днес с обвинение е и шофьорът на „Мерцедес” с пловдивска регистрация. Той е правел ляв завой, когато гръкът първо се натриса  в предницата на колата му и оттам се забива в автобусната спирка, помитайки момичето. Обвинението срещу Васил К. е повдигнато, след като е изготвена автотехническа експертиза. Вещите лица уличават и пловдивчанина в нарушаване на правилата за движение по пътищата. Ето и официалното съобщение от районната прокуратура:

В хода на образуваното досъдебно производство във връзка с настъпилото пътно-транспортно произшествие на 19.05.2014г. в гр. Пловдив, при което пострада 16-годишната Катерина М., след депозиране на заключението по назначената съдебна автотехническа експертиза е повдигнато обвинение по отношение на Васил К. за това, че при управление на лек автомобил Мерцедес е нарушил правилата за движение по пътищата, в следствие на което по непредпазливост и при условията на независимо съпричиняване с Христос Б. е причинил средна телесна повреда на Катерина М. от гр. Пловдив - престъпление по чл. 343, ал. 1, б. ”б”, предл. 2-ро, вр. с чл. 342, ал. 1 от НК.

Наказанието, което законът предвижда за това престъпление е лишаване от свобода до три години или пробация.

Разследването по делото е във финалната си фаза. Предстои конкретизиране на повдигнатото обвинение по отношение на Христос Б. и предявяване на материалите по делото.