Полицаи разказват за работата си. Показват оръжия, мотори, кучета

Крими

01-07-2014, 21:07

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Денят на отворените врати ще е в петък

Районните полицейски управления в града ще отворят врати, за да разкрият малко от своите тайни пред най-любопитните пловдивчани. Поводът е професионалният празник на полицията.

От 10 до 12 часа в петък посетителите ще могат да се запознаят с основните дейности на служителите, полицейското оборудване, техника, въоръжение и автомобили.

Инспектори от детска педагогическа стая ще запознаят децата с основните правила за безопасността на движението, действията им при среща с непознати, както и начините за връзка с полицията.

Криминалисти, работещи по различни направления, ще отправят съвети към гражданите за поведението им при условие, че са жертви на престъпления и злоумишлени обаждания, за предпазване от телефонни измами, укрепване и сигурност на домовете им.

В сградата на сектор "Специализирани полицейски сили" ще бъде изложено полицейско оборудване за борба с масови безредици, различни видове оръжия, използвани в дейността – късо и дълго оръжие, тейзъри, гранати със сълзотворен газ, противогази и щитове. В сектора ще бъдат изложени и мотоциклети, използвани от специализираното звено "Сигма".

Полицаи от група "Водачи на служебни кучета" ще представят своите служебни кучета, обучени за откриване на взривове и следи. Гостите ще могат да посетят и тренировъчните зали.