Анархия царяла в Психото в Бургас, пациенти пушели и пиели безконтролно в болничните стаи

Животът

02-07-2014, 07:27

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пациент подпали психодиспансера в Бургас

Пациентите в бургаския психодиспансер са оставени на произвола на съдбата, а инцидентите в лудницата ставали заради  занижения контрол от страна на ръководството на лечебното заведение. Дежурните лекари се заключвали по кабинетите си и никой не обръщал внимание на болните. За това алармират близки на лекуващи се в здравното заведение. Оплакванията започнали преди близо месец, след като луд запали с цигара болнична стая в 12 етажната сграда. Огънят като по чудо не взе човешки жертви, написа топновини.бг. Огънят изпепели  дограми, завивки и дюшеци.  Силният пушек от стаята  бил усетен не от персонала , а от двама болни в съседно помещение.
Според пациентите на Лудницата честа практика била дежурните лекари да се заключват по кабинетите си и изобщо да не се интересуват от състоянието на лекуващите се. Така никой не ги контролирал, болните пушели цигари и пиели алкохол, където и кагото си искат. „Изобщо не ги е грижа за нас. Пълна анархия е тук. Дежурните се заключват по стаите си и не се интересуват от нас. Сигурен съм, че заради тяхното безхаберие някой ден ще изгори цялата сграда”, категоричен е Стефан, един от пациентите на Психодиспансера.
Той разказа и за друг инцидент наскоро. Един от по-тежко болните се напил и припаднал. Веднага извикали линейка, за да закарат пациента в бургаската болница. Лекарката, която била на смяна, помолила друг от болните, лекуващи се в Психото, да придружи припадналия. Според близките и пациентите това било безумие, тъй като болните са на лечение там и не било нормално взаимно да се придружанат до МБАЛ при тежки случаи.