Пропадна участък от пътя край Кранево

След поройните дъждове пропадна участък от пътя Варна – Кранево в района на спирка “Кипарис”. Движението на автомобили в засегнатото пътно платно е забранено. От община Аксаково заявиха, че до края на седмицата ще започне ремонт, съобщи БНТ.
Районът в засегнатия участък е свлачищен. Поройните дъждове са увеличили нивото на подпочвените води, което е причина за поредното пропадане на пътя. В района няма битова канализация. Водопроводните аварии са чести, което също допринася за придвижването на земните маси към морето.
Стоимен Крумков, дирекция “Обществен ред и контрол” в Община Аксаково: За съжаление има големи участъци, в които продължава да се наблюдават улягания, а на мястото където сме ние, дори и потъване на пътната настилка.
Балчо Симеонов има вила в района на спирка “Кипарис” и казва, че през последните месеци пукнатините по нея са се увеличили.
“Редовно нещо се пука. Тази година имам два кладенеца, догоре се напълниха, значи подземни води”, – разкри Балчо Симеонов.
Агенция “Пътна инфраструктура” отпуска близо 23 хиляди лева за ремонт на засегнатия участък. В разгара на туристическия сезон това е важно, защото от тук минава пътя за черноморските ни курорти.