Куче-пеперуда дефилира на киноложко изложение в Бургас

Мисия Бургас

02-07-2014, 13:24

Снимка:

en.wikipedia.org

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Над 30 породи четириноги пръскат сексапил край морето

"Европейска седмица на кинологията" ще се проведе на територията на къмпинг "Крайморие" от 4 до 14 юли. Събитието се организира за седма поредна година от Община Бургас съвместно със Световен Киноложки Алианс и Български Републикански Киноложки Съюз.
В рамките на изложбата в Бургас ще се срещнат повече от 30 породи кучета от два континента: от най-големите в света - немските догове до най-малките и крехките - руските той-териерчета. Сред по-необикновените гости ще бъдат красавци като папийон - порода, наричана още куче-пеперуда, ши-тцу, американски кокер спаниел, както и официално признатите от Световния киноложки алианс български породи - българско овчарско куче, българско лудогорско гонче и български барак. Любителите на най-добрият приятел на човек ще могат да наблюдават още и показателни изпълнения по програмата "Куче за защита", в които кучетата-телохранители се състезават по защита на собствениците си в реални условия, като трябва не само да умеят да реагират навреме, но и да са безопасни за околните в градска среда.

В конкурсната програма на екстериорните изложби ще участват расови кучета от различни породи, допълнително разделени в класове според възрастта си. Домашните любимци ще се оценяват от квалифицирани съдии от Египет, Испания, Италия, Украйна, Молдова, Беларус и България. За втори път имаме честта "Европейският шампионат", включен в програмата на изложбите, да е с ранг на кръг от "Световна купа 2014".