Бургаският кмет с почетен знак от Бардфест Ловеч

Мисия Бургас

02-07-2014, 14:38

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Фестът тази година ще бъде под знака на 90 годишнината на Булат Окуджава

Кметът на Бургас Димитър Николов  бше удостоен с почетен знак за заслуги към движението на бардовете от Организационния комитет на Международния Бардфест-Ловеч. „За изключителен личен принос и популяризиране творчеството на българските и чуждестранни бардове на територията на България и чужбина”, се уточнява в диплом, придружаващ почетния знак.

Отличието му бе връчено от директора на фестивала - бардът  Милен Тотев, който изрази и личната си благодарност за подкрепата, която бургаският градоначалник оказва на изпятата поезия и го покани да бъде гост на „Бардфест Ловеч`2014” през септември.

Никита Токарев и Наталия Матвеева  от продуцентски център в България, ситуиран в Несебър, които придружаваха Милен Тотев, изразиха пред кмета желанието си да представят в Бургас част от своята културна програма, създадена от руски професионалисти – режисьори, актьори, музиканти, писатели.  Николов посрещна радушно идеята за културен обмен между  руската диаспора и обеща подкрепата си спектакъл на театър „Славянка” да бъде представен в Бургас.