Украсяват с рози входно-изходни ивици на Казанлък

Цветя и зеленина ще посрещат гостите на града

Нови, красиво оформени ивици с цветя и зеленина, подредени по трите главни улици на входа на Казанлък от изток, запад и север скоро ще посрещат неговите жители и гости.

Дейностите по обновлението на входно-изходните ивици на града са съгласно Инвестиционната програма на Община Казанлък за 2014 г. за строителство и ремонт на общински обекти в Казанлък и населените места. За изграждането им са предвидени 150 хил. лв. с ДДС от общинския бюджет.

При подход Изток разделителната зелена ивица на бул. „Ал. Батенберг“ се състои от 4 отделни части, при три от които съществува едроразмерна широколистна растителност. Това, което предстои да се направи, е тя да бъде запазена, а храстовата растителност, която е в лошо състояние, да бъде отстранена, да се подмени съществуващата почвена покривка с нова, да се засадят рози и ефектна ниска растителност.
При подход Запад зелената ивица е с дължина 153 м и представлява част от велоалея от южната страна на бул. „23 Пехотен Шипченски полк“. Тук съществуващата храстова растителност ще бъде премахната и ще бъдат изградени цветни лехи в специално обособени ивици от бетонни бордюри.
При подход Север съществуващата разделителна ивица се намира на бул. „Освобождение“ и е с дължина 574 м. По продължение на ивицата има осветителни тела. Тук е предвидено отстраняване на съществуващата храстова растителност и подмяна на почвата в нея. Около уличните осветителни тела ще бъдат ситуирани клоцове, които са изработени от бетон.

Трите нови ивици ще бъдат затревени и ще бъдат наситени с насаждения от рози.