Молитва за убити израелски младежи

Животът

03-07-2014, 12:39

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Възпоменателната церемония се организира от център "Алеф"

Центърът за еврейско-българско сътрудничество „Алеф” в Бургас организира възпоменателна церемония в памет на израелските младежи Ейал Ифрах, Гилад Шеар и Нафтали Френкел, станали невинни жертви на терористичен акт. Възпоменанието ще се проведе на днес от 17.30 часа в Бургаската художествена галерия Петко Задгорски, бивша синагога.

Кадиш - заупокойна молитва ще отслужи равин Амрам Малка от Бет Хабат.

В този ден всички еврейски общности по света ще запалят свещи и с възпоменателни церемонии ще почетат паметта на момчетата, чийто млад живот бе жестоко и безпричинно прекъснат.

Чрез организираната в Бургас церемония „Алеф” изразява своята морална подкрепа към роднините на убитите младежи и твърдо декларира позицията си против терористичните действия, насочени не само срещу евреите по света, но и срещу човечеството въобще.

Учредителите на организацията канят всички свои членове и приятели, гражданите на Бургас и представителите на местни и държавни институции да изразят съпричастност към страданието на близките на невинните жертви. Така те ще кажат и своето „не” на тероризма по света.