Представят проекта за обновяване на Културния дом на НХК

Мисия Бургас

03-07-2014, 13:58

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Публично представяне на класирания на първо място проект за реконструкция на сградата на Културния дом на НХК ще се проведе днес от 17.00 часа. На обсъждането се канят всички заинтересовани жители, за да направят своите забележки и предложения.

Идейният проект е на младия бургаски колектив на архитектурно студио "МОТО" ООД с ръководител арх. Десислава Стоянова, който заслужено спечели журито на провелия се открит конкурс за избор на най-добра идея за реконструкция на сградата.

С преустройството на сградата се цели преосмисляне на вътрешните пространства, тяхното зониране, осъвременяване функционалността на помещенията, създаване на условия за достъпност до отделните обекти в нея, оползотворяване на неизползвани пространства и обеми, реконструкция и обновяване на инфраструктурните инсталации и технически съоръжения.

Като неразделна част от инициативата е цялостната реконструкция на прилежащите терени при съобразяване с предвижданията за пешеходните зони и създаване на достъпна среда до сградата. Ще бъде създаден съвременен архитектурно-художествен образ на сградата, обогатяване на дейностите и прилагане на мерки за енергийна, и ресурсна ефективност.

Сградата следва да осигурява възможности за реализиране на широк спектър от дейности: театрална, музикална, концертна, художествена самодейност, лекционна, кръжочна и др.