Тото стигна уверено четвъртфиналите в Пловдив

Спорт

03-07-2014, 16:33

Снимка:

Plovdiv.utre.bg (архив)

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Британец за втори път препъна Мико

Вторият поставен Тихомир Грозданов - Тото се класира за четвъртфиналите на международния тенис турнир за мъже в Пловдив, който е с награден фонд 10 000 долара.

Националът за Купа "Дейвис" Грозданов победи с 6:0, 6:4 германеца Андреас Мийс на централния корт на ТК "Локомотив". В целия двубой 27-годишният българин не даде на съперника нито една точка за пробив.

За достигането до тази фаза ТихомирГрозданов получава две точки за световната ранглиста. Следващият съперник на варненеца ще бъде №7 в схемата Каталин Гард, който представя Съединените щати.

Другият българин, който достигна до осминафиналите, Пламен Милушев отстъпи с 2:6, 2:6 на четвъртия поставен Хуан-Карлос Саес.

По-късно се изиграха и полуфиналите на двойки, в които имаше и българско участие. Динко Халачев и Васко Младенов загубиха от Алберт Алкарас (Испания) и Георги Малишев (Русия) с 6:2, 6:7(4), 7-10. Данаил Търпов и руснака Михаил Халдеев отстъпиха с 2:6, 1:6 на чилийците Саес и Гийермо Ривера-Арангис.

Припомняме, че третият поставен Димитър Кузманов – Мико загуби от тръгналия от квалификациите Джак Карпентър с 2:6, 6:3, 5:7. Пловдивчанинът отстъпи на същия съперник във втория кръг на турнира в Стара Загора от 16 юни.