Любо: Ситуацията в клуба не е лесна

Момчетата показаха силен дух на фона на цялата картина от последните дни, смята треньорът на Ботев

Наставникът на Ботев Любослав Пенев сподели мнението си след края на двубоя с Либертас, спечелен от "канарчетата" с 4:0.

Ето какво каза националният селекционер на пресконференцията след мача в Бургас:

По-доволен съм от играта, отколкото от резултата. Вкарахме 4 гола, можехме да вкараме и повече, но направихме много пропуски. Играхме на добро, високо ниво, тактически издържахме целия мач.

Тези, които пожелаха и искаха да играят, бяха на терена и на резервната скамейка. Благодаря на момчетата, показаха силен дух на фона на цялата картина от последните дни. Ситуацията в клуба не е лесна, както за момчетата, така и за треньорското ръководство.

Оценката е добра за целия отбор, щом са тук – значи заслужават да са в Ботев. Не се учудвайте, когато викам млад футболист, който взима участие. След като в тренировките показват желание и се справят с поставените задачи - веднага получават картбланш.

Имаме един добър аванс преди втория мач, не трябва да има отпускане и продължаваме да работим по всички елементи. Това, че сме победили в един мач не означава, че спираме да работим. Имаме малко почивка и в събота започваме подготовка за реванша.

Когато играем с такъв тип съперници е логично младите футболисти да намерят добро поле за изява и да се подготвят за евентуални мачове с по-сериозни съперници. Не съм притеснен от това, че направихме много пропуски - в отбора има футболисти с много силни качества и ще започнем да вкарваме.

Щях да бъда притеснен, ако не създавахме положения, но след толкова създадени положения няма как да съм притеснен. Днес вкарахме четири гола, друг път ще вкараме повече, но важното е да излизаме победители от тези мачове.