Казанлъшките социалисти стягат редиците за предсрочния вот

Николай Терзиев получи мандат да предложи нов състав на Изпълнително бюро

Общинският съвет на БСП в Казанлък започва анализ на състоянието и дееспособността на основните партийни организации в общината. Това реши ръководният партиен орган на двучасово заседание, само ден след конференцията, на която получи убедителна подкрепа от делегатите.

До 9-ти юли петчленна комисия - Николай Терзиев, Румяна Друмева, Николай Колев, Бончо Песев и Пламен Димитров, трябва да състави анкетни карти и критерии, с които в най-кратък срок социалистите ще проверят редиците си.
Временният председател Николай Терзиев получи мандат да предложи нов състав на Изпълнително бюро, заместник-председатели, секретари и говорител, същевременно прекрати състава на досегашното бюро.
Членовете на Общинския съвет на БСП поискаха Терзиев да организира среща с ветераните – социалисти. Сред решенията са и три попълнения на областното ръководство на социалистите. В Областния съвет на БСП – Стара Загора по право влиза председателя на общинската партийна организация, на мястото на досегашния (Александър Минчев) вече е Николай Терзиев, а на неговото място - Моника Динева, реши пленумът. А на оттеглилият се по лични причини Иван Гороломов, ОбС даде мандат на Теодора Иванова.