Кал и луга вместо СПА

Животът

04-07-2014, 12:00

Снимка:

©Burgasutre.bg

Автор:

Burgasutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Влакове скоро ще предлагат спа за крака

Процедурите лекуват ревматични болки, шипове, дископатия, разширени вени

Стотици летовници в Бургас замениха плажа с бани с кал и луга. Според познавачи, лековитите процедури са достойна конкуренция дори на най-скъпите спа центрове.

Все повече хора се доверяват на древния метод за лечение и подмладяване на тялото, използван още по времето на египетските фараони.

Според възползвалите се, 20 минути престой в калта са достатъчни, седи се с нея докато изсъхне и после задължително се прави баня в морето, съобщи TV7.

Хората вярват, че процедурите лекуват ревматични болки, шипове, дископатия, разширени вени и твърдят, че в комбинация с море, слънце и пясък, се постигат високи резултати.

Ако от северните солници тръгнем на юг ще стигнем до басейните с лечебна кал и луга. Мястото е познато на всички жители на Бургас. Добиването на калта и лугата се прави по природосъобразен начин и не вреди на обитателите на езерото. Черната кал е доказано средство за облекчаване и лечение на ставни и кожни заболявания. Тя се получава от гниенето на различни организми. Като 1 см кал се получава за стотина години.