Петър Петров: Ако успеем тук, ще сме пример за цяла България (ВИДЕО)

Мисия Пловдив

04-07-2014, 11:39

Снимка:

plovdivutre.bg

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

В "Столипиново" стана по-зелено (ГАЛЕРИЯ)

Започна пълната промяна на ул. "Крайна"

Десетина нови пейки и стотина зелени храстчета от днес вече ще радват очите на живеещите на ул. "Крайна". Точно там в края на месец април показно и безкомпромисно бяха съборени 50-на незаконни постройки. Месец по-късно започна и подготовката за облагородяване на отворилото се голямо празно пространство. Служители на "Паркове и градини" и "Чистота" изринаха огромно количество боклуци, подравниха терена, подготвяйки го за озеленяването му.

Беше ни трудно. Докато работихме ни замеряха от блоковете. Мрънкат и не пазят, коментираха и днес градинари.

Каквито и да са били първоначланите настроения обаче, то първите добри думи днес бяха казани. Възрастна ромка сподели, че вече се е почувствала като човек. Няколко жени пък изнегодуваха, че новите пейки са твърде малко и няма да стигнат за всички желаещи да поседнат пред блока.

Районният кмет Петър Петров успокои, че това са само първите крачки. Той си е поставил амбициозната задача да успее с цялостното облагородяване на пространството до края на месец септември, а именно – ще бъде поставено ново осветление, ще се отремонтират тротоарите, ще има още нови пейки и зелени площи. Ако успеем да постигнем това в най-големия етнически квартал на Европа, ще сме пример за всички останали големи градове в България, посочи той.

Искаме да покажем на тези хора, че когато е по-чисто и подредено пред домовете им, то и те ще са с по-високо самочувствие и ще са по-добре. Ще са част от едни град, който е оцелял през хилядолетията и винаги е пазил етническата толерантност.