Бургас се готви за джаз вълна този месец

Мисия Бургас

04-07-2014, 13:59

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Най-новият фестивал за града започва на 11 юли

Най-новият за града фестивал това лято – “Джаз в Бургас” предстои в дните 11-13 юли. В него ще се съчетаят любовта към музиката, изкуството, историята и към цялостният ретро начин на живот.

Културното събитие се организира от Фондация „Америка за България“ и Община Бургас.
Джаз-манията ще започне на 11 юли от 18:00 часа с фотографска изложба „Джазопис“. Бургаския духов оркестър ще изпълни популярни джаз мелодии от 19:30 часа на открита сцена “Охлюва”, а веднага след него от 20:00 часа на същата сцена Стоян Янкулов – Стунджи и приятели  ще направят музикална разходка през вековете.
Фестът ще съчетае всички вкусове и ще се погрижи да има за всеки по нещо. Затова на 12 юли от 11:00 часа на „Стената на приказките“ специално за най-малките любители ще се проведе „Джаз импровизация с бои и ноти“ – музикален проект на Венци Благоев и приятели. На него малчуганите ще имат възможност за първи път да се докоснат до инструментите и истинският дух на джаза, като самите те ще участват в импровизациите.
„Морски бриз с полъх на джаз“ ще зареди публиката с добро настроение от 18:00 на открита сцена „Охлюва“. От 19:30 часа концертът „Джазът Танцува“ ще направи вечерта на бургазлии още по-специална. В него ще вземат участие Венцислав Благоев, Невилиян Гемижев, Шибил Бенев, Димитър Благоев, Димитър Карамфилов и Никола Горялов. На него те ще съчетаят по развлекателен начин различни стилове музика и танци.
Гвоздеят на програмата несъмнено ще бъде съвместният концерт на Камелия Тодорова и Биг бенда на Българското национално радио, които ще закрият бургаския джаз фест на 13 юли от 20:00 часа на сцената на Летния Театър.
Всички, които имат намерение да посетят остров „Св. Анастасия“ също ще имат възможност да се включат в програмата на фестивала. Там ще се състоят изложбата „Джаз Грамофон“ и музикалния проект на Мира Кацарова – концерт „Cinema“ на 13 юли от 18:30 часа. На него Мирослава Кацарова, Мирослав Турийски и Христо Йоцов ще пресъздадат вдъхновяващата и запомнящата се музика от филмите „Buena Vista Social Club“, „Криле на желанието“, „Един мъж и една жена“ и др.