Премахват старите автомобили, паркирани в столицата

382 таратайки заемат място на общински терени

Екипи на Столичния инспекторат и районните администрации са констатирали 382 излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани върху терени общинска или държавна собственост от началото на годината до сега, съобщават от Столична община.
Общо 88 от автомобилите вече са доброволно преместени от собствениците си на частни терени. От началото на въвеждането на процедурата по премахването на излезли от употреба моторни превозни средства от общински или държавни терени до края на юни 2014 г. на територията на Столична община са установени общо 5447 автомобила, излезли от употреба. Поставени са им стикери с предписания за доброволно преместване. При последващи проверки е констатирано премахването на 3453 автомобила и 112 МПС са минали годишен технически преглед.
Към 30 юни в Столичния инспекторат е постъпила информация за издадени 1629 заповеди за принудително преместване от районните кметове. След издаването на заповедите са преместени доброволно от собствениците им още 727 МПС. Общо 395 излезли от употреба автомобила са преместени принудително на площадка за временно съхранение.

Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"