Кадиш за убитите израелски деца в Бургас

Животът

04-07-2014, 17:44

Автор:

Burgasutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ДНК-то на атентатора от летището "покрито" от чистачка

В Бургас бе отслужена заупокойна молитва – Кадиш в памет на тримата израелски младежи, станали жертва на терористичен акт. Траурната церемония се състоя на 3 юли в Бургаската Синагога /сега галерия „Петко Задгорски”/.

Преди няколко месеца бившата Синагога бе осветена за пръв път, откакто е превърната в обществена сграда след 1944 г. В момента в нея отново могат да се отслужват религиозни ритуали по канона на юдаизма.

Кадиша отслужи равин Амрам Малка от Бейт Хабат, пристигнал специално за това в града. Да споделят своята подкрепа към роднините на убитите момчета и да кажат „не” на тероризма по света се събраха представители на еврейската общност, на местни и държавни институции. Присъстваха почетният консул на Израел Орлин Мандов, ръководители на общински и държавни институции, граждани и журналисти. Обща бе съпричастността към недопустимостта на подобни убийства и непоносимата болка от нелепо прекъснатия млад живот.

В този траурен ден едновременно всички еврейски общности по света запалиха свещи и почетоха паметта на на Ейал Ифрах, Гилад Шеар и Нафтали Френкел. В България Кадиш беше отслужен в София и Бургас.