Вдигат бунт срещу Международното учение "Бриз 2014"

Бургазлии се вдигат на бунт срещу Международното учение „Бриз`2014”, което се провежда у нас. Вече е организирана група в социалната мрежа, в която са поканени над 2 000 души. Участие в протестното шествие са потвърдили близо 300 от тях. 

По план, демострацията ще се проведе днес от 16,00 часа пред входа на Пристанище - Бургас. "НАТО искат да ни въвлекат в братоубийствена война с Русия, както стана в Украйна. Ако все така си траем, снарядите ще се взривяват и в нашите домове! Не ми се мисли, ако в 4-те Американски бази у нас има и ядрено оръжие... Да стреснем НАТО-вските подлоги на САЩ! (фашистки) ВЪН от БЪЛГАРИЯ !", пише създателят на групата във Фейсбук. Изненадващо, той не е бургазлия, а габровец.

До 13 юли в западната част на Черно море Военноморските сили на Република България ще проведат военноморското учение с международно участие „Бриз 2014”. Българските ВМС ще участват с над 15 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 вертолета и с над 1000 души личен състав. В учението ще се включат и два самолета от българските Военновъздушни сили и взвод от Сухопътни войски. В учението участват ВМС на Турция, Гърция, САЩ, Румъния и Великобритания. Преди дни в Бургаския залив пристигнаха и групи на НАТО.