Взривове и стрелба в района на летището на Донецк

Десетки хора са приети в болници в Луганск през изминалата нощ

В района на летището на Донецк се чуват взрирове и интензивна стрелба, но като цяло обстановката в града е спокойна, съобщават от градския съвет, цитирани от РИА новости. По-рано очевидци заявиха, че през изминалата нощ в центъра на Донецк,  където украинските сили за сигурност водят операция срещу проруските бунтовници, също е имало експлозии и стрелба от автоматично оръжие.

От кметството на Донецк съобщават, че бойните действия се водят в района на село Карловка, на около 15 км от Донецк, където применава условната разделителна линия между позициите на бунтовниците и територията, контролирана от правителствените сили.

Десетки хора са приети в болници в Луганск през изминалата нощ, предаде ИТАР-ТАСС. По думите на "здравния министър" в самопровъзгласилата се Луганска народна република, сред ранените има 56 цивилни граждани.

Вчера украинските военни докладваха на президента Петро Порошенко, че са си върнали изцяло контрола над градовете Славянск и Краматорск, а днес вече е започнала работа по възстановяне на инфраструктурата им.