Посрещаме Сергей Лавров с два протеста

Две демонстрации в София организира "Протестна мрежа" утре

Две демонстрации организират от "Протестна мрежа" в София по повод насроченото за утре посещение на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров.

В 12:30 часа пред сградата на Министерски съвет демонстрантите ще се съберат на първия си протест. Вторият е насрочен за 15:00 часа, пред вратите на административната сграда на Народното събрание, по-известна като бившия Партиен дом.

Въпреки че официалният повод за посещението на руския министър е "дискусия с българската страна за реализацията на "Южен поток", от "Протестна мрежа" смятат, че той идва, за да подпише неясни споразумения с отиващия си кабинет "Орешарски".

"Да бъдем в 12:30 пред Външно министерство и да защитим европейското бъдеще и суверенитета на страната си. Това морално провалило се правителство няма право да взима решения от името на народа си. Да спрем енергийната зависимост от Русия. Да спрем намесата на Русия във вътрешните работи на България. Да покажем на Путин и неговата марионетка Лавров, че са нежелани и че пътят на страната ни е неразривно свързан с Европа!", призовават от "Протестна мрежа".