56-годишен мъж е задържан за опит за убийство

Животът

06-07-2014, 16:04

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Сигналът за инцидент е подаден тази сутрин от село Маджарово

56-годишен мъж от Хасково е задържан за опит за убийство, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигнал за инцидент в харманлийското с. Маджарово е получен тази сутрин, пише Фокус. Според първоначалната информация, в основата на опита за убийство е разразил се спор за границите на имот в местността „Бунгалата”, където и се разиграла разпрата между двамата съседи – единият от селото, другият – от областния град. На спора присъствала 30-годишната дъщеря на маджаровеца. Тя съобщила, че видяла мъжът да стреля по баща й /56г./. След като ранил опонента си, П.П. /57г./ потеглил с лек автомобил в неизвестна посока. Жената и нейни близки веднага сигнализирали за случилото се в Спешна помощ и в полицията. На пътя били пресрещнати от спешния медицински екип, който откарал ранения в хасковската болница в тежко състояние, с рана в слепоочието.
Веднага са предприети заградителни действия на територията на областта, уведомени са и ГПУ в района за издирване на извършителя. Справка в служба КОС при РУП-Хасково показва, че стрелецът не притежава законно огнестрелно оръжие. Само три часа след стрелбата, полицейските служители задържали П.П. пред дома му в хасковския квартал „Бадема”. Мярката за „задържане” на познатият на органите на реда е 24 часа.
Образувано досъдебно производство в РУП-Харманли под надзора на дежурен окръжен прокурор от ОП-Хасково. Продължават действията по разследването – оглед на местопроизшествието, претърсвания в местността и разпит на свидетели. Установен и лекия автомобил, с който е пътувал П.П.– „Форд Ескорт”. Предстои пострадалият да бъде транспортиран към болница в Пловдив.