Уловеният от рибари труп вероятно е на капитана Емил Масларов

ДНК експертиза ще доказва самоличността на мъртвия мъж


Трупът, който рибари уловиха в мрежите си вчера най-вероятно е на поморийския капитан Емил Масларов. Разследващите обаче не се ангажират с категоричен отговор, защото разпознаването е много трудно. Причината е, че откритият в морето труп на мъж е в напреднал стадий на разлагане.

Затова и надеждното разпознаване е под голям въпрос. Дали удавникът е Емил Масларов ще стане ясно едва след като бъде направена ДНК експертиза. Резултатите от нея обаче ще станат известни едва след седмица.
След първоначалния оглед е установено, че тялото е престояло дълго време във водата. Това е още едно доказателство в подкрепа на предположението, че трупът е на Емил. Той изчезна на 3 април от борда на кораба си „Одесос”, който се е намирал на около 6 мили навътре в морето. Няколко дни риболовни кораби и гранични катери издирваха мъжа в морето, но без никакъв резултат. Повече от три месеца семейството му е в траур, но не може дори да го погребе, защото тялото не е открито.
Друг удавник в региона не се издирва. Вчера рибари от Несебър извадиха тялото, заедно с мрежите си докато са ловели риба в морето. Трупът бе изпратен за аутопсия в бургаската болница.