Няма да има кино „Арена” в Добрич, засега

Мисия Добрич

06-07-2014, 17:26

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Добрич ще има киносалони „Арена”

Възможността трите зали на читалище „Йордан Йовков” да бъдат  оборудвани за кинопрожекции на филми от веригата киносалони „Арена”, пропада. Това заяви пред Добрич Утре председателят на културния институт  Юлия Стаматова.

 Идеята бе Голямата концертна зала, Зорница, и бившата Икар да бъдат оборудвани със съвременна техника за прожекции на филми от последен клас. Първоначално се предвиждаше реконструкцията на залите да започне от пролетта на 2014г., а откриването бе предвидено за края на месец септември т.г.

 Причината за отмяна на идеята, според Стаматова е че ръководството на кино „Арена” са поискали да има одобрение от Общинския съвет за кино. От местния парламент са отказали да дадат такова разрешение. Мотивът е, че  за базата на читалището се грижи неговото ръководство, което може да сключва договори.

Ако настоятелството на читалището реши, ще се подготви нов проект по програма „Америка за България” за ремонт и оборудване на залите, които след това биха могли да се използват и за кино, каза Стаматова.