150 кандидати за Техническия университет - филиал Пловдив решават задачи днес

Мисия Пловдив

07-07-2014, 09:37

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Резултатите от теста по математика ще бъдат обявени до 10 юли

Сто и петдесет кандидатстуденти ще застанат срещу задачите по математика за прием в Техническия университет - филиал Пловдив. В 8,30 часа бе изтеглен единия от общо двата варианта на математическия тест, разработен специално от преподаватели от Техническия университет. Според доц. д-р Въльо Николов - заместник директор на филиала на Техническия университет в Пловдив, задачите няма да се различават съществено по трудност от нивото, което вече е било “тренирано” от кандидатстудентите на зрелостните изпити по математика.

За приема на бъдещите инженери от значение са оценките по физика и математика от дипломите, както и от матурата или от резултатите от теста. Разликата е в коефициента при балообразуването, като тестът в понеделник носи по-голям относителен дял при балообразуването, обясни доц. Николов.

Досега за обучение по инженерните специалности в Техническия университет - филиал Пловдив са подали документи над 600 кандидати. Резултатите от теста по математика ще бъдат обявени до 10 юли в Техническия университет-филиал Пловдив.