Нови лодки за морския клуб в Царево

Новините

07-07-2014, 10:33

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Шест чисто нови лодки от клас „Optimist“ получи по проект Морски спортен клуб „Сереко” в Царево. Лодките са от най-добрата фирма в своя клас. На получаването на лодките на пристанище Царево присъстваха децата от морския клуб, кмета на Община Царево инж.Георги Лапчев, председателя на клуба Иван Костадинов и др.
Проект „Обновяване на център за предоставяне на услуги за спорт и обучение на деца и младежи от община Царево чрез закупуване на лодки за подготовка по морско и ветроходно дело“, е спечелен от Морски спортен клуб „Сереко“ – Царево и е по Мярка 3.1 „Инфраструктура и услуги, свързани с малките рибарски стопанства и туризма“ от Стратегията за развитие на МИРГ "Приморско - Созопол - Царево". Той е на стойност 64 016 лв. и се финансира на 100%.
До края на месец юли спортният клуб ще получи и две нови лодки в клас „Laser“, с които да се повиши качеството, безопасността и сигурността при подготовка по морско и ветроходно дело на деца и юноши от Община Царево и ще позволи на клуба да приеме повече желаещи да практикуват традиционното морско занимание. След приключване на проекта ветроходният клуб в града ще разполага с общо осем нови плавателни съда.