БСП Стара Загора решава днес кого ще подкрепи за нов лидер на партията

Местната структура се стяга за Конгреса на 27 юли

Очаква се днес старозагорската организация на БСП да реши на кого ще даде подкрепата си на предстоящия на 27 юли конгрес на Столетницата. Това съобщи народният представител от Коалиция за България и член на временното ръководство на общинската организация на столетницата в Стара Загора Георги Гьоков, цитиран от Радио Стара Загора. Оттеглянето на лидера Сергей Станишев бе очаквано от много хора в партията и в обществото особено след последните избори, каза Гьоков след заседанието на пленума на БСП.

По думите му, подкрепата за правителството е донесло сериозни негативи на партията, което е нямало как да не се отрази и на лидера й. БСП обаче има сериозен потенциал, а и всички обсъждани в публичното пространство за лидерския пост имена са достойни, каза още Гьоков. Той отказа да назове кое от всички назовани в публичното пространство имена на кандидати за лидер на партията, има най-големи шансове в Стара Загора.

„Кой ще води партията ще бъде решено след демократична процедура, а най-важното за БСП е не дали ще е трета политическа сила на следващите избори, а да се върне в лявото пространство и да отстоява левите принципи”, каза  още народният представител.