Над 350 служители в "АМ-Черно море" протестираха за заплати

Над 350 работещи в „Автомагистрали – Черно море” АД се събраха на протест пред сградата на Областния съвет в град Шумен

Те изразиха недоволството си от поредния случай, в който Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) не изплаща дължимото за извършени от дружеството дейности, вследствие на което работниците и служителите не са получавали работни заплати за месеците април и май 2014 г.

Дружеството е изпълнител на участък от обект Автомагистрала „Хемус”. Към момента строителните дейности се изпълняват по график, но неразплатените от страна на АПИ суми възлизат на 11 837 261 лв., съобщиха от КНСБ.

След протеста бе сключено споразумение между синдикалната организация на КНСБ към „Автомагистрали – Черно море" АД и изпълнителния директор на предприятието, в което последният се задължава да изплати работните заплати на персонала за месеците април и май 2014 г. в размер на 1 080 341 лв. в деня на постъпване на сумите по сметката на дружеството.

На протеста областният управител на област Шумен Венцислав Венков е обещал, че ще присъства на предстоящото заседание на Министерски съвет и ще постави въпроса с изплащането на дължимите суми на „Автомагистрали – Черно море” АД.

Работещите в дружеството заявиха, че при липса на адекватни действия от страна на АПИ и Министерство на регионалното развитие ще предприемат действия по блокиране на държавни институции и възлови пътни артерии.