Официално: Любо Пенев напуска Ботев

Мариан Огнянов и Йордан Христов остават в тима

Любослав Пенев повече няма да води повече тима на Ботев. Това обяви официално ръководството на тима на пресконференция в Пловдив. Заедно с Пенев ще си тръгнат и неговите помощници Ради Здравков, Йордан Йорданов и Давид Родригес.

По време на пресконференцията стана ясно, че Мариан Огнянов и Йордан Христов са приели новите условия с доста по-ниски заплати и остават в отбора.

„Всички футболисти са информирани за състоянието на отбора и им е оставен избор дали да приемат новите условия и да останат или да напуснат тим“, обяви изпълнителният директор Тервел Златев.

„Искам да благодаря на ръководството за прекрасните условия, които предостави на треньорския щаб и на футболистите. Да благодаря на всички футболисти и служители, а също така и на феновете, за топлото посрещане преди десетина дни“, заяви Пенев.

„Вчера вечерта проведохме последния разговор с г-н Пенев, обяви председателят на тима Иван Джиджев. – Той ни подаде ръка в труден момент. Само преди месец останахме без треньорско ръководство. Тогава успяхме в рамките на 48 часа да се разберем. Обяснихме му за амбициозния проект на Ботев, с дълкосрочен хоризонт на развитие. Убедихме се, че е така и той прие нашата покана да положим основата на този проект. За съжаление нещата се развиха бързо, няма как да продължим в тази посока и към днешна дата решението ни е да се разделил.“